Trädgården
Vi ses väl ute?

Brukar du se när det påtas i rabatterna? Kom ut och umgås en liten stund, vi behöver din hjälp också.

Brf Viksäng Strand kan stoltsera med en underbar utsikt över kanalen, krönt av den härliga trädgården som vi formar och sköter gemensamt.

Föreningen äger marken mellan husen och grusvägen mot båthamnen. Vi boende har tagit ett gemensamt beslut om att skötsel av trädgård och odlingar mot kanalsidan ska skötas av oss alla tillsammans. På så sätt formar vi enkelt grönområdet efter behov, passar på att bespara föreningen lite pengar och framför allt bekantar vi oss med grannarna även i andra trappuppgångar.

Det betyder dels att vi samlas till Strandens dag vår, sommar och höst för att förbereda inför nästa säsong, tjattra med grannarna och mumsa på lite grillat vid lusthuset. Däremellan hjälps vi åt att vattna, rensa och göra fint i största allmänhet.

Alla behövs, både du som vill ta i med stora spaden, du som kan höja blodsockernivåerna med en hembakad kaka och du som mest vill umgås och pigga upp med några berömande ord. Det brukar bli en trevlig stund, kanske kan vi avsluta kvällen med en omgång boule?

  


 

Trädgården har vaknat till liv! Nu är det hög tid att njuta av vår trädgård, men den behöver också vårdas. Vi har satt ihop en detaljerad plan på när vi behöver göra vad, om du så bara kan delta vid ett tillfälle så gör det stor skillnad. Du kan titta på schemat för 2017 under Om föreningen>Information och mallar för att hitta något som passar dig.

 


 

Mer om trädgården och vår trädgårdspolicy finns under Om våra hus
Har du några frågor, förslag eller kan hjälpa till andra tider i trädgården? Hör av dig till Niclas Evertsson, niclas.evertsson@gmail.com